четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Вместо цветя на сватбата...

Наскоро разбрах за сватба на която, младоженците не искали да им подаряват цветя. Към поканата прикрепили картонче с надпис: „ Благодарим ви за цветята, които мислите да ни подарите! Но средствата, отделени за тях могат да послужат за по-благородна кауза.Станете част от нея, като вместо букет дарите сумата за него. Ние ще се погрижим събраните средства да помогнат за деца, лишени от родителска грижа.
Според мен, това е една наистина благородна постъпка! Да жертваш собствената си суета в името на нещо стойностно.. Да подадеш ръка на някой,който се нуждае... Радвам се, че има и такива хора!
Някой би могъл и да го въприеме като показност, но според мен е практично. Младоженците вече са отделили време и средства да украсят ресторанта с цветя. Букетите, които гостите ще им подарят няма да допринесат реално за декорацията на помещението в деня. Тяхната идея е да им останат за спомен. Обаче на следващия ден всички младоженци тръгват на сватбено пътешествие/меден месец. Обикновено се връщат поне след седмица. Тези цветя при всички случаи ще са загубили красотата и свежеста си до тогава. Реално, гостите са ги подарили в знак на уважение и добри чувства, за да ги зарадват.Младоженците нямат тази възможност. Те получават цветята в големия ден, през цялото време им е голяма лудница и тичане, много емоции.. За тях е по-скоро бреме да ги съберат и пренесат. Вместо това, тези пари могат да се "използват" по-разумно. И реално да помогнат на някой. Размера на сумата не е важен. По-скоро желанието и доброто чувство, с което се прави този жест.
Ако не сте настроени по този начин, а въпреки това не искате тези пари да се харчат безмислено,може да предложите на гостите си вместо цветя да ви подарят книга ;) Прекрасен жест, особено за любителите на четенето като мен J

Няма коментари:

Публикуване на коментар