неделя, 11 декември 2011 г.

Облеклото на шаферките

Освен безценната им помощ преди и по време на сватбата, шаферките внасят стил и цвят.
Когато ги поканите и те се съгласят да станат част от Големия ви Ден, може да уточните с тях еднакъв модел и цвят на тоалетите им. Естествено, съобразен изцяло с вашата рокля, стила и цветовете на сватбата.
Модела на шаферския тоалет трябва да е съобразен на първо място с темата и цветовете на сватбата. И естествено с роклята на булката. Освен това, шаферките обикновено са различни: като височина, структура на тялото цвят на косата/кожата(от млечно бяла кожа, през розов отенък до матова, почти мургава кожа със силен тен). Хубавата рокля е съобразена със спецификата на жената и има за цел да покаже най-хубавото в нея и да скрие каквото трябва. Това трудно се постига с един модел, за няколко, обикновено различен тип жени.
Докато обсъждате с вашите шаферки подходящата рокля потърсете различни предложения. Когато се спрете на вариант (или си харесате повече модели) консултирайте се с добър шивач. Той/тя ще ви помогне да изберете най-подходящия вариант, съобразен със структората на вашите шаферки, изискванията за стил и цвят, срока за изпълнение и разбира се бюджета.
Обикновено разходите по облеклото на шаферките се поемат от младоженците, но това не е правило. Всичко е въпрос на договорка. Понякога шаферките държат сами да платят, а пък и след сватбата роклята остава за тях.
Освен красив, модела на шаферската рокля трабва да бъде и практичен. Шаферките са на крак часове наред в деня на сватбата. Те са до вас, младоженците през цялото време - дясната ви ръка. Освен задълженията, накрая трябва да имат сили и възможност и да потанцуват.
Красивата рокля може да се допълни освен с бижута и с цветя. Когато уточните цветята на сватбата, булчинския букет и декорацията в ресторанта, помислете и за малки букети за шаферките. Гривната от живи цветя е един по-нестандартен вариант, както и венец за най-малките шаферки.
За да си гарантирате сполучливи снимки, хубаво е шаферките също като булката да са с професионален грим и прическа. Така няма да има лъщящи лица, размазан грим и развалени прически – всички ще изглеждат просто красиви.
Обмислете предварително фотосесията с шаферките. Коментирайте с фотографа и подгответе сценарии и идеи за ефектни кадри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар