четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Поканете Есента на вашата сватба


Есента е много красив сезон! С топлите си, живописни цветове тя може да направи сватбата ви много специална. Червено, жълто, оранжево, кафяво и всичките им нюанси прекрасно се съчетават помежду си. Избирайки есента за тема на сватбата, тези цветове могат да присъстват във всеки един елемент от нея - поканите, роклята, цветята, тортата, декорацията...

Сватба навън
През есента времето е много променливо. Не е гарантирано какво ще уцелите - топъл, слънчев есенен ден или студ и дъжд. Затова не е препоръчително да „изнесете“ сватбата навън. Ако държите да се възползвате от красивите багри трябва да подсигурите шатри или някакъв навес за гостите и задължително дап редвидите начин, по който да ги стоплите, ако времето е студено (например газови лампи).
Ако все пак не ви се рискува, но искате да сте навън – компромисен вариант е изнесения ритуал. Той е сравнително кратък, дори и да е студено няма да прекалите с търпението на гостите.
Изнесения ритуал ви дава известна свобода – може да си изберете красиво място и да го направите там. Ако пред църквата има парк или ресторанта разполага с подходяща градина – възползвайте се. Веднага след това там  може да направите снимки с вашите гости.

Ресторанта
Той е може би най-важният избор, защото голяма част от сватбата ще протече в него. Изберете интериор в цветовете на топлата гама (червено, жълто, оранжево...) или сравнително неутрален - екрю, бледи цветове. Добре е да присъства като елемнт дървото - то придава много топлина и уют на помещението. Ако столовете са дървени и с красива тапицерия може да ги декорирате само с тюлена или сатенена панделка, без да ги "скривате" под калъф. Така дървото ще участва в декорацията и ще придаде завършеност.
Работеща камина също може да допринесе за уюта и настроените на гостите.

Тортата
Освен вкусна, тортата е и елемент от декорацията на сватбата. Тя е подчинена на темата, цветовете и стила. В нейната украса включете всички онези елементи, които сте ползвали в останалата декорация - поканите, книгата за пожелания, кутията за пожелания, подаръчетата за гости, цветята и декорацията по масите.Тиквички, кестени, жълъди, есенни листа и цветя - всичко може да бъде изработено от захарно тесто. В краен случай може да декорирате с живи цветя - тези, които присъстват в булчинския букет и останалите аранжировки. Бърз и евтин вариант, при който резултата е гарантиран. 
Ако залагате на екстравагантното, освен с кестени отвън, може тортата да е с крем от кестени от вътре ;) 

Роклята 
Ориентирайте се към цвят екрю или шампанско. Ако сте смели - сложете в ярък цвят панделка, цвете или друг аксесоар, подходящ за модела. Например наситено, топло, портокалово оражево или шоколадово кафяво. За костюма на младоженеца е подходящ кафевия цвят - по-тъмен или светъл, екрю, капучино. Ризата - няколко нюанса по-светла или по-тъмна от основни цвят на костюма. Вратовръзката - оранжево или кафяво - добре е да е съчетано с вашия цвят/акцент от роклята. 

Фотосесията
Най-подходящ за фотосесията би бил парк с дървета с прошарени листа в жълто, червено и кафяво. Просто да се разхождате на този фон или дори да се "заровите" в изпъстрената есенна шума и да подхвърляте листа нагоре - снимките ще станат невероятни. 
Подходящ аксесоар е чадъра - отново в топлите цветове жълто, червено, оранжево, кафяво. Не се притеснявайте - дори и да завали снимките ще се получат много красиво - размазаните капки дъжд; локвите, в които се отразявате вие или красивия есенен пейзаж; младоженеца, понесъл на ръце своята булка, за да не изцапа роклята си...След дъжд винаги всичко изглежда като "измито" - всеки тротоар, тревата, листата, парапетите...Всичко блести от вода и чистота. Особено ако слънцето го освети :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар