петък, 12 октомври 2012 г.

Покани, подаръчета, аксесоари за вашата красива есенна сватба


Поканите
Направете си или изберете кафеви покани - тъмно кафяво, шоколадово или съвсем бледо към капучино. Ако цвета на шрифта е малко по-тъмен нюанс на същото кафяво ще бъде изключитено стилно. Като декорация може да присъстват есенни листа и дори истински, хербаризирани - а защо не и събрани лично от вас :) Продават се и много красиви т. нар. листа "скелети". Добавете истински жълъд или само шапчицата му, ако той е прекалено голям. Завържете с оранжева панделка. Ако искате да впечатлите гостите си сложете поканата в кутийка (може да е отново изработена от вас лично) и допълнете с шепа кестени или жълъди и да изпратете по пощата. Със сигурност ще изненадате вашите гости и ще ги подготвите за големия ден :)

Книга за пожелания 
Подобно на поканите, книгата за пожелания е добре да е в кафяво (по-тъмно или светло). С по-тъмни корици и по-светли листа отвътре. Добър вариант е хартията да е ръчно изработена - това са тези хартии, които изглеждат по-груби, релефни. Понякога имат и хербализирани цветя в текстурата, сложени при изработването на хартията. Може да декорирате всяка страница с подходящ фонов печат или просто красив елемент в ъглите; тематичен надпис или да залепите хербаризирани листа или листа "скелети". Декорирайте корицата с оранжева панделка и жълъд/листа/клонки.

Кутия за пожелания
За кутията за пожелания отново може да използвате същите цветове, материи и декоративни елементи, както в книгата за пожелания. По-светла основа (самата кутия) с по-тъмен капак. Оранжева панделка, жълъди, кестени, клонки, хербаризирани листа. Вътрешността на кутията може да декорирате с красива хартия с тематични есенни щампи - листа, жълъди.. или просто да е оранжева. По-практично е кутията да няма процеп, защото някои от пликовете/картичките, които ще ви подарят гостите може да са по-обемни и да не успеят да ги пъхнат вътре. 

Подаръчета за гостите
Тук вече може да развихрите фантазията си. Подаръчетата остават за спомен гостите от вашия празник и те трябва да пресъздават духа му. Може да изработите сами ли да купите кутийки в подходящи цветове. Подобно на кутията за пожелания (книгата за пожелания и поканите) тези кутийки може да са със светло кафява основа и по-тъмно кафяво капаче; тъмно кафява основа и оранжево капаче и така нататък... Цветовете на кутийката определят и нейната декорация отгоре - с кафява или оранжева панделка, жълъд, клонки и всички останали елементи, които сте включили в другата декорация. Комбинирайте панделките по цвят и широчина - основен цвят - най-широката панделка (например 5 см.), другите цветова съответно: 3 см, 1 см и 3мм. По този начин аранжировката ще бъде по-богата и интересна. В кутийките може да сложите ароматизирани семена или просто кестени/жълъди, клонки, и други подходящи за сезона, които да разкрасят дома на гостите ви през есента. 
Бурканче мед декорирано по същия начин също е един "сладък" спомен от вашата сватба. Кехлибарения цвят на меда прекрасно би се съчетал с останалите декоративни елементи. 
Ароманта свещ, декорирана в същите цветове и елементи е също красив спомен. 
Ако имате време и желание може да изработите сами красиви свещници за свещите - просто украсете малки бурканчета/стъкленици, в които биха се събрали свещите. С техниката декупаж или прост ги боядисайте с подходящ цвят боя. Не забравяйте да ги декорирате отвън с жълъди/кестени, листа и клонки.

Тейбъл картички/картички с имена
Тейбъл картичките/картичките с имената на гостите указват точното място на госта. Те присъстват на масата и са част от цялостната декорация. Добре да ги съчетаете с останалите елементини/декорация на масата и изобщо с ресторанта. Те също са част от темата на сватбата.  Кафевите шишарки се вписват идеално. Закрепете на тях картонче с името на всеки гост. 
Една вкусна червена ябълка също може  да се превърне в прекрана тейбъл картичка - завържете на дръжката и картонче с името на госта и готово. 
Ако решите, може да съчетаете подаръчетата и тейбъл картичките - на мястото на всеки гости поставете неговото подаръче и прикрепете карточне с името му. 
Красивото кафяво на кестените също много добре би се съчетало с останалата декорация - гравирайте на кестен името на госта. 
Красивите малки декоративни тиквички са много подходящи за подарък - може към тях да прикрепите торбичка със семенца. Така всеки гост ще може да си ги посади сам ако иска.
Най-завършено би било ако комбинирате салфетките на масата с тейбъл картичките и (евентуално) подаръчетата. Най-подходящи са салфетките от плат. Навити на руло или оформени във фигура (ветрило, обелиск, лилия..) - красивото изкуство оригами предоставя необятни възможности за вашата фантазия. Тези дребни елементи ще придадат завършеност на декорацията ви и ще впечатлат всички гости. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар