неделя, 14 октомври 2012 г.

Няколко идеи за цветята на вашата есенна сватба



Цветята
Използвайте характерните за сезона хризантеми. Те предлагат изключително разнообразие от цветове и форми на цветчетата - от големи почти педя цветове, до малки "топчици", всичките като "букетче" (1 клонка е с поне 5-6 цвята по нея). Те са сравнително евтини и задължително ги има през сезона (всъщност, почти през цялата година могат да се намерят). 
Градинските цветя - като гергините са също много подходящи - като цвят, форма и многообразие. 


Лилиума предлага красиви оранжеви цветове. Освен това, лилиума има големи красиви цветове, които също са на "клонче" и позволяват само с 1 стръкче лилиум и малко допълнителни цветя да се направи богата аранжировка. 
Калата има също оранжева разновидност, която добри много приятно прелива от тъмно към по-светло. 
Розите - типичните сватбени цветя също имат оранжеви нюанси. В комбинация с останалите цветя може да ги подберете по-светли или по-тъмни. 
Има и много други подходящи цветя - всичко зависи от вашето желание и предпочитания. 

Булчинският букет
Отново комбинирайте смело червено, жълто, оранжево. Ако ви допадат по-екстравагантни аранжировки в булчинския букет може да сложите естествени клонки - с кафевия им цвят и дори само с присъствието им ще разчупите стереотипа за булчински букет. С дълга красива панделка в кафяво ще завършите визията. Жълъдите или кестените също могат да присъстват - зависи до колко е опитна флористката и дали ще успее да ги закрепи здраво. 

Букети за шаферките
Букети или гривни за ръка - каквото и да изберете за вашата кума и шаферки в тях задължително трябва да присъстват същите цветове, същите или подобни цветя и елементи. Може да "поиграете" с цветовете на панделките - ако булчинския букет е с кафява панделка, за шаферските букети може да ползвате оранжева и обратното. Задължително всички шаферски букети/гривни трябва да са еднакви. 

Бутониери
Бутониерата на младоженеца трябва да е с цветя от булчинския букет. Ако в букета присъстват по-различни елементи (жълъди, кестени, клонки) може да бъдат и в бутониерата. Задължително бутониерата на младоженеца е по-различна от тези, на другите гости. Добре е тя да се съчетава с вратовръзката му. За останалите по-близки гости (кум, родители) може да се направят подобни аранжировки (цветя, жълъди, клонки) с естествени цветя. За останалите гости обикновено излиза доста скъпо да се изработят от естествени цветя, затова може да заложите на сухи цветя/листа, панделки и различни елементи(клонки, жълъди..). 



Няма коментари:

Публикуване на коментар